fbpx
Skip to main content

Waarom WordPress? Vier redenen om over te stappen

WordPress is tegenwoordig het meest gebruikte contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld. Behoort jouw website nog niet tot de meer dan 455 miljoen sites die WordPress gebruiken?* Dan geven we je vier redenen om héél snel over te stappen.

1. WordPress is makkelijk

Natuurlijk is eenvoud altijd relatief. Maar WordPress is écht simpel in gebruik. Een blogbericht publiceren of een webpagina updaten? Dat kan (na misschien een heel klein beetje uitleg) iedereen.

2. WordPress maakt je website vindbaar

Wat heb je aan een website wanneer jouw droombezoeker ‘m niet weet te vinden? Helaas niet zo veel. Gelukkig helpt WordPress hierbij een handje. Het systeem is namelijk SEO-vriendelijk, wat betekent dat jouw site goed te vinden is via Google en andere zoeksystemen. Dat gaat niet vanzelf, want daar moet je wel wat voor doen. Een goed thema kiezen, een duidelijke websitestructuur aanhouden, toffe teksten schrijven, ervoor zorgen dat je site snel laadt… Maar aan WordPress zal het niet liggen.

3. WordPress is betrouwbaar

Met één grote disclaimer: als je de veiligheid van je site goed bijhoudt. Doordat WordPress zo populair is, is het ook bijzonder interessant geworden voor hackers. Het gevolg: kwetsbare sites worden gehackt. Gelukkig kun je zelf veel doen om dit te voorkomen.

👉 Gebruik een veilig wachtwoord.

👉 Kies voor betrouwbare plug-ins en update deze regelmatig.

👉 Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van WordPress gebruikt.

4. WordPress zorgt voor eenvoudig integreren

Wil je je nieuwsberichten eenvoudig delen via social media? Een betalingssysteem op je website installeren? Of e-mailadressen van je bezoekers verzamelen voor je mailingsysteem? Er zijn heel veel integraties mogelijk met allerhande systemen.

Hulp nodig?

Overtuigd dat jouw site toch ook eindelijk een WordPress-CMS moet krijgen? Gefeliciteerd, daar ga je geen spijt van krijgen. Laat je dit graag over aan een expert? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring in het overzetten van sites naar WordPress. Daarnaast werken wij met onderhoudscontracten. Zo kun jij je focussen op de inhoud van je site, en zorgen wij ervoor dat ‘ie altijd veilig online staat. En dat brengt ons bij de laatste reden waarom je moet overstappen:

Bonusreden: Dankzij WordPress ben je onafhankelijk

Natuurlijk gaan we uit van een langlopende relatie met onze klanten. Maar mocht je toch een keer de behoefte voelen om met een ander in zee te gaan (we kunnen het ons niet voorstellen…), dan kan dat met WordPress. Een andere specialist kan er zo mee aan de slag. Zo blijf je onafhankelijk.

* Bron


Snelle suggestie #7: streepje naar links of rechts?

Snelle suggestie #6: die of dat?

Snelle suggestie #5: irriteren en ergeren