fbpx
Skip to main content

Online magazines

Ruimte

De vraag van de klant

Met de invoering van de Omgevingswet gaat er veel veranderen voor medewerkers van omgevingsdiensten. Daarvoor zijn veel samenwerkingsinitiatieven opgericht en er is veel informatie beschikbaar. Hoe informeer je medewerkers hierover, was de vraag die Omgevingsdienst de Vallei stelde. 

Wat we hebben gedaan

Bij Omgevingsdienst de Vallei (OddV) houdt een projectgroep zich bezig met de voorbereidingen op deze grote wettelijke wijziging. Vanbinnennaarbuiten vervult in deze projectgroep de functie van communicatieadviseur. Samen besloten we om voor een digitaal magazine te kiezen om collega’s te informeren. Op deze manier zorgen we voor continuïteit: niet een incidentele nieuwsbrief of folder, maar op regelmatige basis nieuwe ontwikkelingen en visies delen. De insteek was gericht op medewerkers, zodat zij bekend zouden raken met de nieuwe wet. Later werden de magazines ook steeds vaker toegestuurd naar samenwerkingspartners, om hen eveneens een inkijkje te geven in de ontwikkelingen. 

We bedachten een naam voor dit digitale tijdschrift, die perfect aansluit op de Omgevingswet: Ruimte. We ontwierpen een herkenbare lay-out. Door met vaste rubrieken te werken, wordt de herkenbaarheid vergroot. 

Op basis van input uit de redactievergaderingen van de projectgroep gaan we voor elke editie aan de slag. We verzinnen onderwerpen, houden interviews, schrijven teksten, verzamelen kennis en zorgen voor de vormgeving. Kortom: een echt totaalproject. 

Het resultaat

Ruimte belicht de Omgevingswet van alle kanten: wat betekent het voor het dagelijks werk, wat vraagt het van de samenwerkingspartners en wat merken de klanten ervan? Het magazine verschijnt meerdere keren per jaar en wordt toegestuurd naar alle OddV-medewerkers en naar samenwerkingspartners.

Bekijk de nieuwste uitgave van Ruimte.

Asbest Dak Eraf 

De vraag van de klant

Voor het verwijderen van asbest gelden strenge regels. Regels waarvan lang niet iedereen op de hoogte is. Hoe stimuleren we eigenaren, zowel particulieren als ondernemers, om hun asbestdak(en) te saneren en hoe kunnen we hen daarbij zo goed mogelijk ondersteunen? Dit wilde Asbestdakenteam De Vallei weten.  

Wat we hebben gedaan

Het Asbesttakenteam bestaat uit de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen, Omgevingsdienst de Vallei en de provincie Gelderland. Vanbinnennaarbuiten nam in dit team deel als communicatieadviseur. Samen hebben we een campagne opgezet: Asbest Dak Eraf. Er werden in de gemeenten informatiebijeenkomsten georganiseerd en we maakten een brochure. En we bundelden de beschikbare informatie in een online magazine met dezelfde naam. Bij het thema asbest zijn er altijd veel ontwikkelingen. Door te kiezen voor een online magazine, konden we de informatie indien nodig snel aanpassen. 

Voor de campagne ontwierpen we een herkenbare projectstijl. Deze komt ook terug in het online magazine. We schreven de teksten voor het tijdschrift en regelden de opmaak.

Het resultaat

Het magazine heeft een logische structuur en is kort en krachtig opgebouwd, zodat de lezer makkelijk de informatie vindt waar hij naar op zoek is. Wat is asbest en hoe je herken je het? Waarom is asbest gevaarlijk? En hoe kun je als particulier of ondernemer de verwijdering van een asbestdak aanpakken? Voor die laatste vraag hebben we een handig stappenplan opgesteld.  

Bekijk het online magazine Asbest Dak Eraf. 

 


Omgevingsdienst de Vallei