fbpx
Skip to main content

Combineren van informatie van meerdere websites: waar moet je op letten?

Stel, je hebt meerdere websites die informatie bevatten die je graag wilt combineren tot één website. Misschien wil je informatie verzamelen over een bepaald onderwerp, of wil je de informatie van verschillende afdelingen of vestigingen samenvoegen op één centrale plek. Het combineren van informatie van meerdere websites kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een kans bieden om iets nieuws en unieks te creëren. Grijp dan hier jouw kans!

Maar waar moet je op letten bij het combineren van informatie van meerdere websites tot één website?

1️⃣ Houd rekening met de doelgroep van de nieuwe website.

Verandert de doelgroep of blijft deze hetzelfde? Als de doelgroep verandert, dan kan dit van invloed zijn op de teksten en beelden die je gebruikt. Het is belangrijk om deze aan te passen aan de nieuwe doelgroep. Als de doelgroep hetzelfde blijft, dan is het juist belangrijk om te zorgen dat de nieuwe website aansluit bij de verwachtingen en behoeften van de doelgroep.

2️⃣ Maak een contentplan voor de informatie die je wilt overnemen van de verschillende websites.

Het is belangrijk om goed na te denken over welke informatie relevant is voor de nieuwe website en welke niet. Dit hangt af van je doelgroep en het doel van de nieuwe website. Als je te veel informatie overneemt, dan kan de nieuwe website onoverzichtelijk worden en kunnen bezoekers de weg kwijtraken. Aan de andere kant, als je te weinig informatie overneemt, dan kan de nieuwe website incompleet aanvoelen. Maak dus een goed contentplan en bespreek dit met alle betrokkenen.

3️⃣ Probeer de huisstijl van de nieuwe website af te stemmen op de doelgroep en het doel van de nieuwe website.

Het combineren van informatie van meerdere websites kan een uitdaging zijn als de websites verschillende huisstijlen hebben. Het is belangrijk om deze niet te combineren, maar in plaats daarvan een nieuwe huisstijl te ontwerpen die past bij de doelgroep en het doel van de nieuwe website.

4️⃣ Let op de vindbaarheid van de website.

Het is van cruciaal belang om rekening te houden met SEO (Search Engine Optimization) bij het samenvoegen van verschillende websites tot één nieuwe website, om ervoor te zorgen dat de nieuwe website goed vindbaar blijft voor bezoekers.

  • Onderzoek de meest gebruikte zoektermen die relevant zijn voor de inhoud van de nieuwe website en gebruik deze zoektermen in de content en technische aspecten van de website. Het vergeten van deze SEO-elementen kan grote gevolgen hebben voor de vindbaarheid van de nieuwe website.
  • Daarnaast is het aan te raden om de oude websites te laten doorverwijzen naar de nieuwe website, zodat bezoekers van de oude websites de nieuwe website kunnen vinden.

Kortom, er zijn verschillende creatieve oplossingen om informatie van meerdere websites te combineren tot één website. Het belangrijkste is om te zorgen dat de informatie begrijpelijk en relevant is voor de doelgroep van de nieuwe website.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Bekijk de website van Netwerk Dementie regio Oost-Veluwe! De geheugensteunpunten van Apeldoorn, Epe, Hattem en Brummen hadden eerder ieder een eigen website. Informatie over deze locaties is nu te vinden op één website.


Snelle suggestie #7: streepje naar links of rechts?

Snelle suggestie #6: die of dat?

Snelle suggestie #5: irriteren en ergeren