fbpx
Skip to main content

‘Ik huil de tranen van mijn moeder’

Bijzonder trots dat we de vormgeving en de drukwerkbegeleiding mochten doen voor dit waardevolle boek. Op 7 oktober 1946 vond een van de ernstigste ongelukken in Apeldoorn ooit plaats. De op vier na grootste naoorlogse vliegramp in Nederland ooit.

 Even na elf uur raakt een vleugel van een vliegtuig van de Marine Luchtvaart de toren van de Christelijke HBS aan de Jachtlaan. De benzinetank schiet los, valt door het dak van de gymnastiekzaal en zet dit gebouw naast de school in vuur en vlam. Tweeëntwintig jongens uit klas 2c komen om. De gymleraar en vier andere jongens raken zwaargewond.

Boek ‘Ik huil de tranen van mijn moeder’ verschijnt op herdenkingsdag

70 jaar jaar later herdenken we deze trieste gebeurtenis met een bijeenkomst op de begraafplaats aan de Soerenseweg. 7 oktober 2016, is ook de dag dat het boek ‘Ik huil de tranen van mijn moeder’ uitkwam. Drs. Dies Griffioen, schrijver van het boek, voerde gesprekken met dertien nabestaanden en schreef een indrukwekkend eerbetoon aan de omgekomen jongens en aan een ieder die door de vliegramp werd getroffen.

een indrukwekkend eerbetoon aan 22 omgekomen jongens