fbpx
mobielvriendelijke website mobielvriendelijke website mobielvriendelijke website mobielvriendelijke website

Mobielvriendelijke websites winnen snel terrein, verouderde websites verliezen veel bezoekers

Is je website inmiddels wat verouderd dan verliest hij snel veel bezoekers. Wij zetten de drie belangrijkste oorzaken daarvan voor je op een rij.

 1. Mobiele internetgebruikers mijden verouderde sites

Als je website verouderd is, dan past hij zich niet aan aan de schermgrootte van het apparaat – bijvoorbeeld een tablet of smartphone – waarmee iemand je site wil bezoeken. In vaktermen: je website is dan niet responsive en adaptive. Daardoor kunnen smartphone- en tabletgebruikers niet goed door je site navigeren en je informatie niet of niet goed lezen.

Wat doen mensen als ze een website niet makkelijk kunnen gebruiken? Precies. Ze doen geen moeite, klikken weg, gaan naar een ander en keren niet terug.  

Dat probleem wordt steeds groter. Mensen gebruiken steeds vaker hun mobiel of tablet om informatie te zoeken, contact te leggen of aankopen te doen. Maar liefst 55% van alle zoekopdrachten via Google gebeurt inmiddels via een smartphone of tablet en niet via een computer.  

Kortom, is je website niet mobielvriendelijk dan mis je al gauw de helft van je bezoekers, klanten.
 

2. Verouderde sites zakken in Google

Google is onmisbaar voor de vindbaarheid van je site (marktaandeel 95%). In april heeft Google haar rankingsysteem veranderd. Is je website niet mobielvriendelijk en is de content verouderd? Dan zakt je site flink in de zoekresultaten. Mobielvriendelijke websites stijgen juist in de ranking en in de zoekresultaten.

Kortom, is je site verouderd dan komt je doelgroep niet bij jouw site uit, maar bij een ander.
 

3. Contentkwaliteit weegt zwaarder

Mobielvriendelijkheid is niet het enige wat telt voor Google. Ook de contentkwaliteit wordt anders, zwaarder beoordeeld. Kort samengevat komt het hier op neer: een site met verouderde SEO-trucs en een slecht verhaal zakt, een site met goede content stijgt in de zoekresultaten. ‘Content is King’.
Hoe mobielvriendelijk is jouw site?

Is je site verouderd en denk je na over vernieuwing of aanpassing? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag over de mogelijkheden om je site mobielvriendelijk te maken en de kwaliteit van je content te verbeteren.

 

© Vanbinnennaarbuiten 2020

Vanbinnennaarbuiten
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn

055 578 95 83
info@vanbinnennaarbuiten.nl