fbpx

Marketingcommunicatie, overheidscommunicatie, interne communiccatie

Communi­catie

De communicatiecyclus in organisaties verloopt volgens ons van binnen naar buiten. Effectieve communicatie begint door ‘binnen’ adequaat te reageren op prikkels van ‘buiten’. 

Interne communicatie

Er wordt heel wat afgepraat en geschreven in organisaties. Is deze communicatie effectief genoeg en tijdig genoeg ingezet? Zaken worden soms te snel als bekend verondersteld. Daardoor weten medewerkers onvoldoende wat er van hen wordt verwacht. Dat geeft onzekerheid en vermindert de betrokkenheid bij elkaar en bij de organisatie. 

Goede interne communicatie staat aan de basis van een succesvolle organisatie of onderneming. Vanbinnennaarbuiten helpt je graag om je interne communicatie in goede banen te leiden met advies en communicatie rond veranderingsprocessen, regelgeving, een product of dienst. We verzorgen concept, redactie, ontwerp en vormgeving van het intranet, van interne nieuwsbrieven, het personeelsblad en we geven trainingen en workshops in schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Marketingcommunicatie

Wie is de doelgroep van jouw organisatie en hoe ga je die bereiken? Twee ogenschijnlijk eenvoudige vragen maar om ze te kunnen beantwoorden heb je kennis nodig van de markt en van middelen die je kunt inzetten om je doel te bereiken. Wij hebben die kennis in huis zodat we samen met jou je marketingcampagnes waardevol kunnen maken. We helpen je graag met het inzetten van marketing waarmee je echt het verschil maakt voor je klant: oprecht en betrokken. Waarmee je een emotie oproept. Zodat ze bij je terugkomen en goede verhalen over je vertellen.

Mooi campagnewerk.

Overheidscommunicatie

Overheid en burger zijn nauw bij elkaar betrokken. Toch voelen overheid en burger vaak afstand tot elkaar. Dat leidt tot onbegrip, onrust, ontevredenheid of oponthoud bij de invoering van regels of de uitvoering van plannen. Een goede communicatie tussen overheid en burger verkleint die afstand, vergroot het vertrouwen en leidt tot een duurzame relatie.

Vanbinnennaarbuiten werkt voor verschillende overheidsdiensten om de communicatie met de burger te optimaliseren. Zo herschrijven en redigeren we teksten, formulieren en het digitaal loket, we schrijven publieksversies van beleidsnota’s, we verzorgen opleidingstrajecten in mondelinge en schriftelijke communicatie, we ontwikkelen communicatietools zoals een intranetsite met huisstijlregels en analyseren bestaande communicatie-uitingen.

Mooi werk voor gemeenten.

 

Waarmee kunnen we je helpen?

Hulp nodig bij duidelijke teksten? Op zoek naar een frisse huisstijl? Hoog tijd voor herziening van je communicatiestrategie? Wij staan voor je klaar!

Nieuwsbrief

Wil jij jouw boodschap ook beter naar buiten brengen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Vanbinnennaarbuiten
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn

055 - 578 95 83
info@vanbinnennaarbuiten.nl