fbpx

Tekst en redactie

Wij houden van taal, in al haar vormen, in uiteenlopende toepassingen. Als het om tekst en redactie gaat, zijn we pietjes-precies: is het correct zoals het er staat, sluit de content aan bij de context, spreekt het de doelgroep aan en raakt het de doelgroep, wat is de voorkennis van de ontvanger? Maar ook: kan het mooier verwoord, beter leesbaar, doeltreffender? We broeden, schrijven, schaven, lezen en herlezen, herschrijven, checken én checken nog een keer voor de puntjes op de i, totdat we een tekst hebben die van binnen naar buiten, van dichtbij en op afstand en van links naar rechts klopt.

Redactie

De inhoud van een magazine – sponsormagazine, eventmagazine, lifestylemagazine, onlinemagazine, relatiemagazine – kun je met een gerust hart aan ons overlaten. We bepalen de contentstrategie, bewaken de bladformule, schrijven de artikelen, verzorgen de fotografie, weten welk bladritme voor jou werkt en kennen de verschillende lezersdoelgroepen.

Overheidscommunicatie

Ambtelijke taal voor de burger begrijpelijk maken, zodat communicatie tussen elkaar soepel verloopt, daar zetten we onze expertise graag voor in. We schrijven en redigeren beleidsstukken, correspondentie, ambtelijke voorstellen en handboeken. Daarnaast denken we mee over schriftelijke overheidscommunicatie en doen we voorstellen voor verbetering. Ook het ontwikkelen van templates voor standaardformulieren pakken we voor gemeentes op en we geven al jarenlang en op regelmatige basis schriftelijke en mondelinge taaltrainingen.

Klanten

  • Dies Griffioen

  • Gemeente Deventer

Middelen

  • Boek ‘Ik huil de tranen van mijn moeder’

  • Rood voor Rood-beleid ‘Kansen uit buiten’

Links

Waarmee kunnen we je helpen?

Hulp nodig bij duidelijke teksten? Op zoek naar een frisse huisstijl? Hoog tijd voor herziening van je communicatiestrategie? Wij staan voor je klaar!

Benieuwd hoe je jouw boodschap beter naar buiten brengt?

Vanbinnennaarbuiten
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn

055 - 578 95 83
info@vanbinnennaarbuiten.nl